Què és el massatge per a infants?

Els massatges infantils són una meravellosa forma d’enfortir els vincles entre els pares i els seus bebès, és una gran ajuda per a alleugerir els còlics i altres símptomes d’estrès en els nens.

Els estudis demostren que el massatge infantil beneficia al bebè perquè promou l’increment de pes, fomenta un major desenvolupament del sistema neurològic per l’estimulació de les connexions neuronals, disminueix els dies d’hospitalització, estimula la interacció mare-fill on la mare se sent més segura perquè comprèn millor al seu nadó, millora el to vagal, és a dir, millora la digestió del nadó per una millor motilitat gàstrica, té un efecte analgèsic on el bebè no presenta tant de dolor perquè adquireix menys hormones de l’stress com és el cortisol i a més existeix un augment de les hormones serotonines, també denominades hormones de l’humor o del plaer.

El tacte és l’òrgan més desarrotllat del nadó i per tant cal aprofitar-lo per fomentar la relació amb els seus progenitors, per entendre’l i respectar-lo, per a millorar el llenguatge no-verbal entre ells i per a promoure aquesta relació recíproca.

Actualment, és important promoure el massatge infantil perquè ens ajuda en el procés dels vincles, ja que malauradament el tipus de societat en la que ens trobem ens dificulta estar amb els nostres més temps i no és moda duur als nostres nadons en braços, tot això dificulta la relació tan important dels primers anys de vida.

A més, el massatge infantil té grans beneficis per a la salut dels seus fills i també per a millorar el vincle p/mare-fill gestionant el cuidat d’aquesta manera tan innovadora i amb grans resultats. S’estimula el procés dels vincles que són els llaços afectius i tàctils entre m/pare i fill/a per afermar una bona interacció i desenvolupament en temps futurs, per a que el bebè evolucioni emocionalment de forma satisfactòria i tingui un sentit de sí mateix. És un llaç que fa que els pares vulguin omplir al seu nadó d’amor i afecte, a protegir-lo i a estimular-lo i que amb el temps vagi progressant cada vegada més.

El vincle produeix una sincronicitat entre els pares i el nadó, aquesta vinculació es va tornant més complexa per afavorir la instauració de processos autorreferencials més estructurats, com la identificació i la imitació de models. Els vincles es poden interrompre per l’estrés, la vida laboral, la vida “moderna”, etc. I es poden potenciar gràcies al contacte ocular, el contacto cutani, el respecte, l’empatia i el massatge.

Cursos de massatge infantil per a pares, mares i/o cuidadores i els seus nadons de 0 a 12 mesos.

Els cursos s’imparteixen en 5 sessions, 1 sessió a la setmana amb una duració de 60 a 90min aproximadament.