GRUP DE PSICOMOTRICITAT

DIMECRES I DIVENDRES
– 12,15H A 13,00H

– 16,30H A 17,15H

Opcions de treball:
1 sessió/ setmanal ó
2 sessions/ setmanals.

El grup de psicomotricitat és una teràpia per prevenir patologies específiques en persones sanes o per tractar la rehabilitació en persones on la malaltia ja s’ha instaurat. Consisteix en l’execusió de diferents tipus de respiracions i de moviments corporals adaptats als alumnes que pateixen diferents transtorns i en funció de les seves necessitats.

Els objectius principals són:
– Millorar la consciència corporal.
– Millorar o mantenir l’autonomia física.
– Millorar o mantenir l’equilibri postural.
– Afavorir la integració social.

Gràcies a aquesta teràpia s’obtenen beneficis físics, psíquics i socials.
Dins dels beneficis físics trobem que podem prevenir i/ o millorar l’estat de les malalties, a més, disminuir el risc de caigudes i, per tant a reduïr el nombre de fractures. Millora o manté els reflexos, la coordinació, l’equilibri i la orientació.
Mitjançant aquesta la persona millora la seva funció respiratòria i la seva capacitat de relaxació tan física com psíquica.
En segon lloc, amb els beneficis psíquics, el client presenta un augment del benestar, millora l’autoestima i per consegüent dormirà millor.
I, en tercer lloc i per últim, mercès als beneficis socials, es fomenta la interrelació i el diàleg amb els companys i millora la capacitat per afrontar els problemes de la vida diària.